Klima

Cuba har et veldig stabilt vær med sol og sommer stort sett hele året. Likevel vil vi anbefale å unngå å reise i slutten av august, hele september og deler av oktober grunnet fare for orkaner og nedbør.

Du kan lese mer om vær- og føreforhold på linken under.

Værmeldinger

 

FAQ

Er ikke CUBA et kriminelt samfunn?

Cuba er et av de tryggeste landene i verden og har veldig lave “crime rates”. Som turist kan du føle deg helt trygg så sant du ikke oppsøker fare. Politi er synlig, og siden Cuba er helt avhengig av deg som turist for å holde landets økonomi oppe, tar de veldig godt vare på oss som legger igjen valuta. Som i alle land og byer verden over; ta uansett godt vare på tingene dine, og la ikke verdigjenstander ligge og ”flyte” på rommet etc.

Er det tilgang på Internet og mobilnett?

Ja, men internetttilgangen kan være ustabil, er veldig tregt, og ikke alle hoteller tilbyr dette. Mobilnett, (GSM) dekkes av 900Mhtznettet som gjør at din ”norske” mobil har dekning. Priser sjekker du hjos din leverandør.

Regner med at alt er dyrt på Cuba?

Sammenlignet med andre karibiske land er Cuba rimelig. Reisen til og fra koster selvsagt, men opphold og mat er veldig rimelig. Se våre hotellpriser for flere detaljer.

Når er den omtimale tiden å være på Cuba?

Mars, april, oktober og november er månedene med best vær og minst regn. Noen år er det likevel greit å unngå oktober på grunn av etterslep fra orkansesongen. Høysesong er juli og august. For å slippe å stå I kø med masse kanadiere bør du unngå desember og januar. For Canada er dette Mallorca...

Trenger jeg visum?

Du trenger visum i tillegg til pass som har utløpsdato minst 6 mnd etter at du har planlagt å være hjemme igjen. Visum fikser vi for deg. :)

Burde jeg kunne spansk?

Nei. Det er, som overalt i verden, et pluss om du kan noen uttrykk for å vise respekt for det lokale språket, men du klarer deg med engelsk.

Elektrisitet

Det er 110 Volt som standard på Cuba. Noen hoteller har 220 V. DIn mobil lader og andre ladere vil stort sett takle dette bra. KJøp adapter til veggstøpsel ved ankomst hotellet.

  

 

info_knapp.jpg
kart_knapp2.jpg
map.jpg
link_knapp.jpg
link_cnn_new.jpg
link_rgf.jpg